Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

Vallen

Veel van jullie die ons via facebook volgen weten al waarom het de laatste tijd rustig is rondom endurance team Flame. Helaas heeft Flame een vervelende blessure opgelopen. Waarschijnlijk is er iets eind Juli tijdens een vrij heftige herfststorm op het land gebeurd waardoor hij geblesseerd is geraakt. Met rust ging het al een heel stuk beter, maar iedere keer als we hem weer wat lieten werken, viel hij al vrij snel weer terug. Zadel na laten kijken en Flame door de osteopaat na laten kijken. Wel wat vast rechts bij zijn rug/kruis maar verder alles goed, maar toch herstelde hij niet volledig. In de kliniek zijn ze verder gaan kijken en kwamen we door middel van foto’s erachter dat Flame links achter flinke spat heeft. Niet zo zeer botvergroeing, maar wel veel afbraak van het kraakbeen in het spat gewricht wat veel pijn kan veroorzaken.

Toen stortte mijn wereld wel even in. We hadden zulke wilde plannen voor de toekomst, trainen in de Eiffel en natuurlijk weer in Dwingeloo, wedstrijden rijden over de grens en onze eerste CEI. Al deze dromen vielen in een klap in duigen, want spat is een aandoening die onomkeerbaar is. Na overleg met de dierenarts werd er besloten om hem te behandelen met Tildren. Flame werd ingespoten in het gewricht met deze vloeistof en daarna mochten we weer naar huis om 6 weken later weer terug te komen voor controle.

Na 3 weken kreeg meneer wel weer praatjes en zag ik hem steeds meer spelen met de paar paarden waarmee hij op het weiland mocht achter blijven ( de andere paarden staan op de paddock ) Na 4 weken werd meneer toch wel weer erg bijdehand en hebben we besloten om met hem aan de hand wat te gaan doen. Om hem in zijn hoofd een beetje moe te maken en hem zijn lichaam correct te laten gebruiken. Hier kwam de Dual Aktiverung om de hoek kijken.

flame blauw geel

 Opstaan

De dag dat we met Flame naar de kliniek zouden gaan om te kijken of de behandeling had aangeslagen en in hoe verre hij hopelijk voor uit was gegaan, was er storm. Te gevaarlijk om met de trailer op pad te gaan dus moesten we de afspraak een week verzetten. Nog een week van onzekerheid. Het was namelijk nog maar de vraag of de behandeling aan zou slaan en of hij ooit nog pijnvrij zou worden. Een week later kwam het verlossende woord. Dan duurt het altijd lang als je om 11:00 uur aan de beurt bent maar er een half uur te vroeg bent en dat de dierenarts dan pas om 10 over 11 komt. Pffff dat wachten, het weg tikken van de minuten, dat is echt zenuwslopend. Is er nog toekomst voor onze topper of slaat de behandeling niet aan en staan we voor een moeilijke keuze. Je wilt er niet aan denken, want we willen nog lang geen afscheid van je nemen maar toch gaat het door je hoofd. Wat als…… Gelukkig daar komt de dierenarts. Flame mocht even en heen weer stappen en draven. Ik zag een klein goedkeurend glimlachje bij de dierenarts verschijnen. Yes, dat kan alleen maar goeds betekenen. De dierenarts is blij met het resultaat en legt uit dat hij de vorige keer toen hij Flame zag zijn kreupelheid had gegradeerd op 3 tot 5 en hij het nu maar een 1 geeft. Mega veel vooruitgang dus. We besluiten de behandeling voort te zetten en Flame word weer ingespoten. Hij laat dit niet zomaar toe dus krijgt hij een roesje.

WP_20151207_12_07_22_Rich_LI

Nieuw doel

De endurance is helaas niet meer haalbaar, maar er zijn gelukkig nog genoeg andere dingen waar we ons op kunnen storten. We zijn sinds kort begonnen met de home study course straightness training van Marijke de Jongh. Heel erg interessant en leuk om te doen.

18 Januari mogen we weer met Flame op controle. Wil je goed op de hoogte blijven ? Like ons dan op Facebook en volg de ontwikkelingen van dichtbij.