Nieuwe uitdagingen

Nieuwe uitdagingen

Opzoek naar een nieuwe droom

Helaas gaat het vergroeiingsproces heel veel langzamer als dat we hadden gehoopt. Daarbij lijkt de hoop op een goede afloop mij te ontglippen. De hoop heeft plaats gemaakt voor een soort monotone toestand waarin ik geaccepteerd heb dat Flame nooit meer de oude zal worden en de rest van zijn dagen waarschijnlijk zal slijten als weidepaard. De droom die we samen hadden vervaagd en ik verdwaal in het niets. Geen doel, geen streven, geen plan of toekomst meer in zicht. Flame distantieer zich van mij. We groeien steeds verder uit elkaar. De enorm mooie band die we ooit hadden is verdwenen en dat doet pijn. Ik moet opzoek. Opzoek naar een nieuw doel, een nieuwe droom, een doel wat haalbaar is voor ons en waar we samen voldoening uit kunnen halen. Kracht uit kunnen halen, uitdaging in kunnen vinden en daarbij ook weer nader tot elkaar kunnen komen. Maar waar vind je dat als je al jaren bezig bent met die ene droom. Waar je zoveel plezier, kracht passie en energie uit hebt gehaald. Waar je samen met ups en downs door heen hebt geslagen om steeds iets dichter bij ons doel te komen. We hebben super mooie momenten mee gemaakt samen en die nemen ze ons nooit meer af, maar misschien is het voor ons beter om deze te vergeten en niet te blijven hangen in een droom die nooit uit zal komen, maar een verse start te maken en te gaan kijken wat we wel kunnen. Ik kan je vertellen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dual aktivierung

Trainen vind ik prachtig en er zijn heel erg veel verschillende manieren om te trainen. Misschien is er ook wel een manier waarbij je heel erg veel in stap kan doen, waarbij je je paard voornamelijk mentaal uitdaagt in plaats van lichamelijk. Op de stal waar Flame toen de tijd stond werd les gegeven in dual aktivierung. Het is een methode ontwikkeld door Michael Geitner en is een vorm van hersengymnastiek voor paarden waarbij ze door het gebruik van balkjes en pionnen getraind worden voor een goede spieropbouw en bewegingscoördinatie. Toen ik voor het eerste een les zag in de bak vond ik het een beetje onzin. Tussen 2 balkjes door stappen, dat is toch niet zo moeilijk, dat kan ieder paard en wat zouden ze daarvan kunnen leren, maar het was stapwerk en hersengymnastiek. Heel geschikt voor ons. De eerste les zijn we begonnen met wat uitleg over de methode. Daarna moest ik samen met Flame tussen de balkjes door. Na een paar rondjes moest Flame er tussen door en moest ik steeds meer afstand van hem nemen. Uit eindelijk stond ik in het midden en liep Flame een vierkante volte tussen de balkjes door.

Het was toch wat zwaarder dan dat ik had verwacht, want na ongeveer ruim 20 min zat het koppie vol en ging Flame in het midden half staan slapen, kauwen en smakken. De lessen erna gingen de balkjes steeds dichter naar elkaar toe en werden er allerlei variaties gebouwd om Flame uit te dagen, maar Flame deed het zo ontzettend goed dat we al vrij snel op zoek bij oefeningen uitkwamen die hij niet mocht doen. Helaas, we moesten opzoek naar iets nieuws. Wel heb ik hier enorm veel van geleerd en is mijn beeld over de trainingsmethode 180 graden omgedraaid.

Recht richten

Op zoek naar een nieuwe uitdaging kroop ik achter de computer. Al snel kwam ik op een website over recht richten. Hier heb ik eerst heel erg veel over gelezen en uitgezocht, want ook in het recht richten zijn er weer heel veel verschillende methodes en technieken. Na wat uitpluis werk sprak de methode van Marijke de Jong mij het meest aan. Mede omdat zij een home study course aanbood voor een redelijk bedrag. Deze heb ik gekocht en heb me ondergedompeld in de bergen informatie waar ik toegang tot kreeg. Wat ontzettend gaaf. Dat smaakte naar meer. Samen met Marjolijn zijn we naar een clinic gegaan. Deze werd gegeven door Kim Sleutel. Kim heeft een opleiding bij Marijke gevolgd en geeft dus les volgens haar methode. Het was super interessant en vol inspiratie gingen we naar Flame om alles wat we hadden geleerd op hem uit te proberen. Er werd een mooi kaptoom aangeschaft en we konden weer met iets nieuws aan de slag. Helaas bood ook deze vorm van training in het begin veel uitdaging, maar als je alleen maar mag stappen en niet te veel gewicht op de achterhand mag zetten dan houd het al snel op. Des al niet te min blijf ik deze methode zeker in de gaten houden, want ik kan hier zelf ontzettend veel van leren.

Toekomst

We doen nu van alles wat met Flame. We wandelen, doen wat recht richten en een beetje dual aktievirung. Gewoon om hem een beetje bezig te houden, maar vooral soepel en recht. Alleen kan ik hier niet echt veel voldoening uit halen. De endurance werd op een gegeven moment een beetje een way of life. Clinics volgen om maar zoveel mogelijk informatie tot je te nemen, trainingen rijden om in andere gebieden te rijden, maar ook zeker om te leren van anderen, zelfs de vakantie werd er op aangepast. In plaats van 3 weken buitenland werd het een 8 dagen buitenland en 2 keer op vakantie in eigen land. Natuurlijk in een gebied waar ik goed kon trainen met Flame. Die ging uiteraard mee. Toen dat in een keer weg viel raakte ik eigenlijk een beetje mijn toekomstige droomplaatje en het denkbeeldige pad wat daarbij hoort langzaam kwijt. Eerst kon ik natuurlijk al mijn tijd en liefde kwijt in onze zoon, wat een fantastisch mannetje is dat. Maar sinds een tijdje begint het toch wel weer te kriebelen. Misschien komt het omdat de lente er weer aan komt, maar ik heb iets nodig, een doel, een streven, een nieuwe droom. Er is wel een droom, maar dat is een droom om droom te blijven. Nooit durven dromen dat die droom misschien wel uit zou kunnen komen, maar met de onvoorwaardelijke steun die ik van mijn man krijg is het dan misschien toch mogelijk, dan moet je er alleen wel wat voor doen. Het is tenslotte een hele dure droom en daar zal hard voor moeten worden gewerkt. Werk, hmmmmmmmm, wat voor werk zou ik willen doen. Daar komt het trainen weer naar boven. Dat is wel echt een passie van mij. Aan een specifieke methode wil ik me niet binden, ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen en daar mijn eigen weg in vinden. Weer dook ik achter de computer en ben gaan zoeken en kijken naar verschillende opleidingen. Totdat ik per toeval op facebook een bericht tegen kwam van Petra Vlasblom. Boven het bericht stond, van je hobby je werk maken. Nou, dat wil ik wel, dacht ik, dus ik klikte op het filmpje.

VAN HOBBY NAAR… EEN GEWELDIG BEROEP!

VAN HOBBY NAAR… EEN GEWELDIG BEROEP!Wil jij alles leren over paard en gedrag, over de diverse paardenkarakters, over verschillende trainingsmethodes en over het welzijn van paarden? Wil jij van je hobby je werk maken, wil je leren loswerken en grondwerken, wil je alles leren over het oplossen van (gedrags)problemen en wil jij jezelf ontwikkelen tot een krachtige en zelfverzekerde trainer? Op dinsdag 10 januari en op woensdag 8 februari organiseren we twee informatieavonden over de opleiding die start in maart 2017. Wil je meer informatie of wil je jezelf inschrijven voor één van deze informatieavonden, stuur dan een email naar: info@2moons.nl

Geplaatst door 2MOONS/Petra Vlasblom op donderdag 5 januari 2017

Na het kijken van dit filmpje heb ik de website bezocht. Dit zag er wel heel erg gaaf uit, dus meteen opgegeven voor een informatieavond. Vorige week ben ik s’avonds met de trein naar Rotterdam gegaan om daar zoveel mogelijk inzicht te krijgen in wat deze opleiding precies inhoud. Petra vertelde over de opleiding en de verschillende modules die je door loopt en eigenlijk werd ik alleen maar enthousiaster. Yes, ik heb wat gevonden. Eindelijk na al dat zoeken heb ik iets gevonden wat me prikkelt, wat me nieuwsgierig maakt en waar ik heel graag mee aan de slag wil gaan. Na een kort overleg met mijn always supporting husband heb ik me de volgende dag meteen ingeschreven.

Dus vanaf 4 Maart ga ik weer de schoolbanken in. Super veel zin in.