Het team

Wie zijn wij

DSC_0195

De ruiter, dat ben ik, Linda. Geboren 1987 te Heemstede en bijna altijd te vinden bij de paarden. Als klein kind al helemaal gek van paarden en mijn kleine kamertje hing dan ook vol posters van paarden. Na heel wat zeuren bij mijn ouders mocht ik op paardrijles. Eigenlijk was ik nog iets aan de jonge kant, maar mijn moeder wist de manege houder ervan te overtuigen dat ik voor mijn leeftijd al erg op de zaken vooruit liep. Eindelijk mocht ik dan op paardrijles. Het waren natuurlijk pony’s, maar dat vertelde we aan niemand. De aller eerste keer zat ik op Omar. Een super lieve schimmel met een eigen willetje. We tuften allemaal achter elkaar aan en bij het draven liep er iemand naast de nieuwe kinderen om ervoor te zorgen dat ze niet uit het zadel stuiterde. Toen de les bijna afgelopen was moest ik naar het midden van de bak komen. De instructrice hield mijn pony vast en de andere kinderen mochten galopperen. Hier was ik het totaal niet mee eens en nadat ik tegen de manege houder had staan schreeuwen dat ik ook wilde galopperen, galoppeerde ik de volgende les gewoon mee. Voor mij kon het niet gek genoeg. Hoe hoger ze bokte hoe harder ik lachte. Voor mij kon het niet gek genoeg.

DSC_0263

Zo kwam Flame hier ook op stal. Een drukte maker van jewelste en maar moeilijk te houden. Nu heb ik hem 2 jaar en is hij veranderd naar het braafste jongetje van de klas, maar hij heeft af en toe nog wel zijn streken.

DSC_0096

In de zorg voor Flame gaat heel erg veel tijd zitten en hoewel ik graag 7 dagen in de week bij mijn pony ben, is een dagje vrij ook wel leuk. Daar zorgt Marjolein voor. Zij zorgt op maandag en donderdag voor Flame. Echt een betere bij rijdster kun je je niet wensen. Belt nooit af, komt door weer en wind en is ook nog wel eens te vinden op het wedstrijdterrein om Flame en mij bij te staan.

DSC_0375

Okke is er ook altijd bij op wedstrijd. Hij is mijn chauffeur en top groom. Toen we begonnen in 2012 wist hij helemaal niks van paarden en endurance. Nu zou ik niet weten wat ik zonder hem moest. Hij is onze rots in de branding, luistert goed en blijft altijd rustig.

DSC_0393

Ruud heb ik in 2013 leren kennen en bij mij kreeg hij ook meteen de voorliefde voor paarden en endurance er gratis bij. Ook geen verstand van paarden, maar wel van fotograferen. Hij vind het fantastisch wat wij doen en helpt waar hij kan. Ook in de dagelijkse verzorging van Flame is hij vaak van de partij. Als ik train in de duinen loopt Ruud er in zijn hardloop pakje naast. Eens kijken tot hoeveel km hij dit vol gaat houden.

ruud

Meer informatie over Linda Veenings en Flame.

DSC_0033

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.