Endurance by the sea, klasse 1 / 30 km • 11.10.2014

Endurance by the sea, klasse 1 / 30 km • 11.10.2014

Een rommelige start

Na een week thuis op de bank te hebben gelegen met een lichte hersenschudding was het nog maar de vraag of we hier wel aan de start zouden verschijnen. De donderdag en vrijdag voor de wedstrijd heb ik halve dagen gewerkt en als dat goed zou gaan zouden we starten. Gelukkig ging het goed en voelde ik me vrijdag sterk genoeg om te starten. We hebben dus gewoon de dagen voor de wedstrijd door lopen zoals we altijd doen. Behalve dan het nodige voor bereidende leeswerk. Lezen mocht ik zo ie zo niet van het ziekenhuis en mijn hoofd stond ook helemaal nergens naar. Het was nogal snel ‘overloaded’, maar ik moest deze thuiswedstrijd toch starten.

Endurance by the sea

Natuurlijk werd ik weer bij gestaan door mijn top groompje Ruud en Marjolein kwam het team wederom versterken. Om 7 uur stonden we weer vroeg op stal. Geleerd van de vorige wedstrijd heb ik Flame eerst een emmer slobbersoep gegeven die hij gelukkig gulzig naar binnen heeft gewerkt. Alles spulletjes weer mee en gaan met die banaan. Om kwart over acht kwamen we aan op het wedstrijd terrein waar ik naar mijn verbazing paddocks zag staan. In mijn herinnering mochten we twee jaar gelden geen paddocks maken. Tja het voor bereidende leeswerk was nu wel van pas gekomen. Gelukkig heb ik een heel erg inventieve vriend en konden we van een andere ruiter twee prikpaaltjes lenen. Met behulp van de bomen, onze trailer en de prikpaaltjes heeft hij een prachtige paddock voor Flame gebouwd.

SONY DSC

Een prachtige rit

Flame was deze wedstrijd weer erg aanwezig. Het strand heeft toch een bepaalde uitwerking op deze pony. Bij de keuring was hij helemaal goed, maar je kon zijn onderlip zien trillen. Tijdens het inrijden vlak voor de start duurde het ook allemaal veel te lang. Hij dribbelde en draafde waar het hem lukte om er mee weg te komen. We geven de lichte hersenschudding maar de schuld dat het hem dit meerdere malen is gelukt. Zelfs een paar seconden stil staan bij start was vandaag teveel gevraagd. Toen hij eenmaal mocht hoefde ik ook alleen maar mijn hand toe te steken en meneer galoppeerde weg. Draf vond ik wel hard genoeg, dus al dravend gingen we verder.

SONY DSC

Na een flink stuk stiefelen door de zware duinen kwamen we op een fantastisch mooi strand. Eerst heb ik hem het water in laten lopen om even lekker af te koelen. De dagen werden dan wel korter, maar de zomerse temperaturen houden maar aan. Met al aardig wat meer haren dan in de zomer had de pony het daarom ook wel erg warm. Na even te hebben pootje gebaad in de zee, trokken we het gas open en hebben we heerlijk tot aan het groompunt een galopje gemaakt. Marjolein stond klaar met flessen koelwater en Ruud met een dorstlesser voor ruiter en paard. Flame moest hier alleen niks van hebben en vond dat wachten maar stom. We waren net zo lekker aan het galopperen moet hij gedacht hebben.

SONY DSC

Ach ja, nog een stukje over het strand naar het omkeer punt en dan komen we weer langs het groompunt. Dus we reden lekker verder naar het volgende punt waar we om mochten keren. De terug weg heb ik hem laten draven. We lagen al voor op schema en draven gaat hem ook erg goed af. Als een geoliede machine vloog hij met ferme passen over het strand. Heerlijk voelde dat aan en voor dat we het wisten waren we alweer terug bij het groompunt waar iedereen weer klaar stond. Michelle met Twiske sloot zich hier bij ons aan. Misschien kennen jullie haar nog van mijn eerste wedstrijd. De Fries in het geel die Flame mee heeft genomen op een ontdekkingstocht die endurance heet. Samen reder we verder over het strand opzoek naar de duinopgang die ons terug zou leiden naar het wedstrijdterrein.

SONY DSC

 Rekenfoutje

Terwijl de tijd waar ik zeker na moest finishen met marker op mijn hand stond geschreven had ik denk ik nog steeds last van mijn hoofd met betrekking tot rekenen. Toen we na een behoorlijk stuk zware duinen het bordje tegen kwamen twee kilometer voor de finish dacht ik bij mezelf, eens kijken hoe laat het is. Oeps, ik nog ruim 20 min om 2 kilometer te stappen. Aangezien Flame niet van het langzame wandelen is betekende dit heel langzaam proberen te stappen. Dit ging natuurlijk nooit werken want 22 minuten voor twee kilometer is wel heel erg lang. Uit eindelijk kwamen we dus 1 minuut en 21 seconden te vroeg binnen. Dit houd in dat er 1 van de drie winstpunten die je kunt behalen vervalt en je dus automatisch na alle ruiters met wel drie winstpunten komt te staan in het klassement. Dus met de snelste tijd van dag en een flinke rekenblunder zijn we toch nog 8ste geworden. De puntjes hadden we niet meer nodig en daarom maakte het voor ons ook niet zoveel uit. Deze wedstrijd is voor ons het dichtst bij huis en wat hebben we weer genoten. Weer super trots op mijn pony, die deze wedstrijd met een super resultaat en een mooie kaart met prachtige waardes heeft uit gelopen. Natuurlijk weer met dank aan het groom team, de organisatie en alle vrijwilligers.

We zijn nog een aantal keer op de gevoelige plaat gezet door een fotograaf. Als deze foto’s online komen zal ik er zeker nog een paar toevoegen. Dus hoe de site in de gaten zou ik zeggen.