Endurance Ommen, Klasse 1 / 25 km • 29.05.2012

Endurance Ommen, Klasse 1 / 25 km • 29.05.2012

Endurance Ommen

Voor een kratje bier en een volle tank kon ik via via een auto regelen om de trailer te trekken. Zo gezegd zo gedaan. Daphne ging met me mee om te rijden en te groomen. We waren de snelweg nog niet op of we hadden al in de gaten dat deze auto niet zo vaak op de snelweg komt. Het schoot maar niet op, we kwamen niet eens in de buurt van de toegestaane 90 km p/u en de auto sleurpte brandstof. Gelukkig was het een diesel en papa sponserde de brandstof, waar hij bij het tonen van de rekening niet zo blij mee was.

Eenmaal aangekomen op het wedstrijd terrein kwam ik erachter dat ik aan mijn zadelkarretje, die nog voor mijn stal geparkeerd stond, een tasje hing. In dat tasje zaten mijn rijschoenen en chaps. Aangezien ik geen korvenheb en de schoenen aan mijn voeten gympen waren was dat wel een beetje een probleem. Tijdens het rijden dien je schoenen aan te hebben met een hak. Dus ik moest op zoek naar schoenen.

Toch maar aanmelden, voorkeuren en opzadelen. Uit eindelijk heb ik de schoenen van mijn groom geleend en kon ik als nog van start.

Het ging allemaal van een leie dakje. We moesten langs grote schuren en akkerbouwmachines, maar Flame liep gewoon lekker door en vond helemaal niks eng. Sommige delen van het parcour waren voor ons minder weg gelegd. Op een aantal paden lagen erg veel steentjes en dat is waar het mis ging. Flame loopt op blote voeten en is daar af en toe een beetje gevoelig op.

ommen

Eerste Hulp Bij Paarden

We reden in een heel erg rustig draf tempo over een smalle weg met veel steentjes. Er kwam een steentje op een gevoelige plek en de pony schoot 2 meter naar links. Daar hing nou net een strak gespannen lijn prikkeldraad. Flame sprong er vol in, ik stuurde hem er zo snel mogelijk uit, maar het leed was al geschied. Ik sprong van de pony af. Was me wild geschrokken. Keek naar de verwondingen op zijn linker schouder en bil en het leek allemaal mee te vallen. Al rijdend belde ik mijn grooms en legde uit wat er was gebeurd.

Gelukkig waren ze in de buurt en onderweg kwam ik ook nog een controlepost tegen. Ik reed recht op de post af en riep of ze goed naar mijn pony wouden kijken. Eenmaal bij de post verklaarde beiden vrijwilligers dat er niets aan zijn lopen te zien was. Rustig door gereden naar mijn grooms, waar we alles even rustig bekenen en schoongemaakt hebben. Geluk bij een ongeluk hing het prikkeldraad er waarschijnlijk pas net, want het was nog erg scherp en schoon. De verwondingen vielen gelukkig heel erg mee en we konden gewoon verder rijden.

We behaalden uiteindelijk de 7de plaats en 3 winstpunten. Een mooie westrijd, maar niet helemaal voor ons weg gelegd.

Eindlijst Endurance Ommen 29.05.2012 downloaden

Download de eindlijst.