De start van een nieuw seizoen

De start van een nieuw seizoen

Iets ander seizoen

We hadden verwacht dat het nog wel even zou duren nadat ik was gestopt met anticonceptie, maar niets bleek minder waar. Wij zijn in verwachting en verwachten ons nieuwe gezinslid eind Juni. Midden in het wedstrijdseizoen. Hier moest dus wel het een en ander voor worden geregeld, want een jaartje aan de kant zetten gaat er bij mij niet in. Ook denk ik dat Flame er niet veel vrolijker van word. De maand rust die hij na het seizoen krijgt vind hij al een noodzakelijk kwaad. Dus heb ik er een bijrijdster bij gezocht, want het bouwen van een kind kost toch wel veel energie. Gelukkig is de baby heel erg rustig als ik met Flame aan het rijden en ben en is Flame ook een super brave pony. Zelf rij ik hem nog 1 dag in de week en neem met name de afstand trainingen voor mijn rekening. Marjolein en Amira geven hem ook beiden twee dagen beweging, een dagje longe en een dagje dressuurmatig werk. Dit gaat gelukkig erg goed en hoop dat we dit zo lang vol kunnen houden. De meiden zijn beiden in het bezit van hun ruiterbewijs ( wat bij ons in de omgeving verplicht is ) dus zullen naar verloop van tijd ook wel de langere ritten van mij over gaan nemen. Hoewel de rijbroek al lang niet meer dicht kan hobbelen we nog lekker door de duinen, over het strand en nemen we hier en daar wat trainingsritjes mee.

trainen leersum( Trainen Leersum )

Uitbrengen op wedstrijd

Zelf ben ik niet van plan om Flame uit te brengen op wedstrijd, maar al dat trainen doen we natuurlijk niet voor niets. Natuurlijk is het allemaal ook heel erg leuk, maar het behoud van het wedstrijd ritme vind ik wel fijn, omdat ik nog steeds de ijdele hoop heb zelf nog te rijden aan het eind van het seizoen. Dan natuurlijk het liefst meteen klasse 3, maar dat zien we dan wel weer. Op zoek dus naar een geschikte wedstrijd ruiter. Nu moet dat niet zo heel erg moeilijk zijn voor een braaf paard als Flame dacht ik dus ik plaatste een oproep op het endurance forum. Heel veel leuke verhalen binnen gekregen van gekwalificeerde ruiters die graag voor mij Flame zouden willen uitbrengen. Kat in het bakkie dacht ik, de keuze is reuze. Al snel kwam ik er achter dat ik eigenlijk helemaal niemand op mijn super pony wil laten rijden. Het nemen van een tweede bijrijdster viel mij al zwaar en dan ook nog een ander op de rug van mijn paard de wedstrijden laten rijden. Achter ieder verhaal zocht ik wel iets. Al snel kwam ik er achter dat ik me vreselijk aan het aanstellen was en gewoon de eerste reactie ging terug mailen. Na wat heen en weer gemail zijn we afgelopen zondag met Flame naar Eerbeek gegaan voor een ontmoeting. Zenuwachtig was ik wel. Wat zou ze van hem vinden ? Vind ze hem wel goed genoeg ? Is hij wel zo braaf bij haar als bij mij ? Van alles ging er door mijn hoofd, maar toen ik zag dat hij lekker ontspannen ging lopen na een paar tips en aanwijzingen wist ik dat dit helemaal goed zo komen. We zijn  een stuk met Hanneke en Flame mee gefietst totdat we zo onderkoeld waren dat we de dames hebben achter gelaten en met de fiets terug zijn gegaan naar de warme boerderij.

trainen postbank( Trainen Postbank )

Kootwijkerbroek 1

Na een heerlijk kopje thee en een stroopwafel waren onze handjes en voetjes alweer aardig opgewarmd. Door het raam van de keuken zag ik Flame en Vera aan komen lopen met beide ruiters nog in het zadel. Alles was goed gegaan en ze hadden heerlijk gereden. Flame een wel verdiend slobbertje gegeven zodat wij in de tussen tijd nog even konden kletsen. Hanneke gaat Flame uitbrengen op de 44 km in Kootwijkerbroek. Nu al heb ik er super veel zin in en kan bijna niet wachten tot het zover is.

schriktrainig( Schriktraining )